Friday, March 19, 2010

30 päeva..

KAS SA TEAD, MIDA SA TOETAD? /KAS SA TEAD, MILLELE SA ÕLA ALLA PANED?

„Noorsoolikas“ on noorte korraldatud üritus eesmärgiga pakkuda noortele audiovisuaalset naudingut noortest koosnevate bändide poolt. Seega- noortega noortelt noortele!
Üritus „Noorsoolikas“ kannab endas kõiki noorsootööga seotud tõekspidamisi: ürituse korraldavad otsast lõpuni -ehk ideest viimase juhtme väljatõmbamiseni seinast- noored; festivalile on esinema kutsutud erinevad noortebändid üle Eesti; publikuks on noored üle Eesti, sest kaasatud - kutsutud on kõik avatud noortekeskused.
„Noorsoolikas 2010“ toimub sellel aastal 17. aprillil Märjamaa Rahvamajas. Lisaks kohalikule publikule oleme kutsunud üritusest osa saama kõiki Eesti avatud noortekeskusi, mis suurendab projekti sihtgruppi oluliselt. Oleme üritusele kutsunud üksteist noortebändi, edastanud kutsed noortekeskustele üle Eesti ja ootame lisaks kohalikke noori Märjamaa piirkonnast- kokku oleme arvestanud kontserdi kuulajate ja töötubades osalejate arvuks kokku üle 300 vanuselt ning hingelt noore.

KAS SA TEAD, KUIDAS NOORSOOLIKAS ALGUSE SAI?

Aastal 2002 toimus esimene „Noorsoolikas“, seega on meil käsil juba 6. festivali korraldamine.
Aastate jooksul on festivalil esinenud paljud tänaseks tuntud saanud bändid nagu Ursula, Aides, Pimpfish, JuKu, Punkentsefaliit.
Festivali näol on tegemist otseselt noortele suunatud kultuuri- ja elamusüritusega. Alates 2008. aastast sai „Noorsoolikas“ Märjamaa Valla Noortekeskuse näol kodu- ja korraldajaorganisatsiooni, mis ei muutnud festivali põhi-ideed: korraldajateks on ikka noored, esinejateks on ikka noored ja ka publikuks on ikka noored.

KAS SA TEAD, KES ON NOORSOOLIKA TIIMIS?

Oma aegade algusest peale on „Noorsoolika“ tiimi kuulunud meie maa sool- NOORED. Noored kuuluvad korraldusmeeskonda, noored kirjutavad projekti, noored veavad juhtmeid.. Ja nad teevad seda kõike vabatahtlikult!
Tiimis on erineva taustaga noored, eesmärgiks on anda nii noortekeskuses aktiivselt tegutsevatele noortele kui ka teistele huvilistele tõsisem kogemus ürituste organiseerimisest.

KAS SA TEAD, MIS ON MEIE EESMÄRK?
- Suurendada huvitegevusse suunatud noorte hulka, misläbi aitame kaasa noorte kuritegevuse näitaja langetamisele piirkonnas.
- Toetame kahel käel noorte omaalgatust!
- Tekitame noortes huvi kodukoha tegemiste ja võimaluste vastu ning aitame kaasa identiteeditunde suurendamisele paikkonna ja igapäevase elukeskkonna suhtes.
- Hoiame ja arendame kontakti noortekeskuse ja kohalike noorte vahel pakkudes võimalikult mitmekülgseid võimalusi vaba aja kvaliteetseks sisustamiseks.
- Passiivse tarbimise asemel pakume noortele võimaluse ise kaasa lüüa!
- Arendame läbi erinevate festivali ettevalmistusetappide noorte aktiivsust, meeskonnatöö ja koostöö oskust.
- Parandame noorte vaba aja kvaliteeti pakkudes üheskoos tegutsemise võimalust, võimalust end füüsiliselt, vaimselt ning ka sotsiaalselt arendada.
- Anname võimaluse astuda lavalaudadele, prožektori valgusvihku ning kriitiliste kuulajate ette päris noorte(l) bändidel!

KAS SA TEAD, MIS TOIMUB FESTIVALIL „NOORSOOLIKAS 2010“?
- Suurel laval astuvad publiku terase silma ja kõrva ette karmi, ent õiglase valikusõela läbinud üksteist noortebändid.
- Vabalaval oleme loonud võimaluse esineda bändidel, kellel on repertuaaris mõned väga lahedad lood, millede kuulamisest ei suudaks keelduda keegi!
- Toome otse Tartust kohale Eesti parimad noored keemikud, kes aitavad tulejuti ning suure kõmaka ehk erinevate eksperimentide saatel lükata ümber müüdi keemiast kui igavast õppeainest!
- Näitame värskelt remonditud Märjamaa Rahvamaja kinosaalis noorte filme- anname võimaluse tulla oma audiovisuaalse loominguga rahva sekka ning suurele ekraanile. Ehk on just „Noorsoolika“ filmiprogramm algus mõnele tulevasele režissöörile või näitlejale!

KAS SA TUNNED, ET SA TAHAD MEIE TEGEMIST TOETADA?
Tea, et toetades üritust „Noorsoolikas 2010“ toetad Sa palju rohkem noori kui ainult korraldustiim. Ennekõike paned Sa õla alla noorte vaba aja kvaliteetse veetmise promomisele ning aitad kaasa noorte maailmapildi kujundamisele. Kui Sa tunned, et soovid meid toetada, oled oodatud endast märku andma ja meiega ühendust võtma järgmistel kontaktidel:
Märjamaa Valla Noortekeskus noortekeskus@marjamaa.ee 5301 1419

Tänutäheks toetuse eest pakume tunnustamiseks ohtralt reklaamipinda (füüsiline reklaam ürituse paigas, flaieritel, plakatitel ning virtuaalne reklaam veebilehel) ning soovi korral jagame reklaammaterjali osavõtjatele.

KAS SA TEAD KEDAGI, KES EI TEA, MIS ON „NOORSOOLIKAS“?!
SINA saad seda parandada!


Päikest ja kevadet,
Noorsoolikas 2010 korraldustiim

No comments:

Post a Comment